Yoga

 

Yoga is het stilleggen van de veranderingen van het denkvermogen

Patanjali

 

Wat is yoga?

Yoga is een levenskunst, een levensstijl.

Het eigenlijke doel van yoga is om te ontdekken wie je in wezen bent. Je bent in wezen iets hoogst wonderbaars! De zaligheid van zelfherkenning, dat is de vrucht van yoga. Yoga staat voor vereniging, het opnieuw verenigd worden met jezelf. Zo kan je leren om te gaan leven zoals je diepste binnenste het aangeeft.

Yoga is ook het uitschakelen van de geest. Zoals Patanjali, ‘de vader’ van de yoga, mooi verwoordt in de spreuk hierboven. Yoga is dus het proces van het reinigen van de geest. Je geest aan banden leggen dat is de wetenschap van yoga.

Yoga heeft niet alleen effect op je lichaam, maar ook op je geest en ziel. Het ontspant de geest, en brengt je meer in contact met je lichaam en jezelf. Later kan dit leiden tot zelfkennis en zelfacceptatie. Het helpt je niet alleen een fitter lichaam te verkrijgen, maar ook een positieve houding te krijgen tegenover het leven. 

De yoga van Patanjali is zo universeel en soepel dat ze door iedereen kan worden toegepast, jong, oud, fit, minder fit…

De praktijk bestaat uit het aanleren en uitvoeren van verschillende technieken (losmaakoefeningen, lichaamshoudingen, ademhalingstechnieken, ontspanning, meditatie) die lichaam en geest in harmonie brengen. Zo brengt yoga je terug in evenwicht en in harmonie met jezelf.

Door het bewust toepassen van allerlei lichaamshoudingen en het aanleren van een goede ademhaling worden alle vitale lichaamsfuncties gestimuleerd. Dit heeft een heilzame werking en dat is een zegen in onze drukke maatschappij. Yoga is zeker niet gericht op oppervlakkige spierontwikkeling en beheersing. Er is geen sprake van moeten of forceren. Zonder enige vorm van competitie wordt op een ontspannen wijze met het lichaam gewerkt. Je doet wat je eigen lichaam je aangeeft.

Voor Wie?

De yogalessen zijn bedoeld voor mensen die wilen bewegen op maat van hun eigen lichaam en kunnen. De lessen worden opgebouwd volgens het tempo van de groep, met ruimte voor ieders persoonlijke verschillen.

De duur van een les is 1u15.

Wat heb je nodig?

Losse kledij. Een grote handdoek of deken voor de ontspanning. De rest van het materiaal is aanwezig. Het staat je vrij een eigen yogamat mee te nemen.

Data Yogalessen?

maandag van 18u45 tot 20u

maandag van 20u15 tot 21u30  

dinsdag van 18u45 tot 20u

dinsdag van 20u15 tot 21u30

woensdag van 9u15 tot 10u30

De lessen starten stipt, dus graag 5 à 10 minuten ervoor aanwezig zijn.

Kostprijs

In het 1ste semester (najaar 2017) zijn er 12 lessen.
De prijs voor de hele reeks is 100 €.
Prijs per les apart is 12 €.

Op aanvraag kan de yogakalender je worden toegestuurd.

Meer info: waar ik mijn opleiding vervolmaakte in Aalst, bij Yoga Vedanta Aalst

 
Merelbekestationplein 10 bus 01
9050 Gentbrugge
09 328 65 08
0473 83 79 43
BE-0837.797.611